XJ-79-ZG

Index
Geschiedenis
Logboek + foto's
Gespot
Gastenboek
Links



Logboek + foto's :: 28 april 2007

Terug

Vannochtend vroeg uit de veren om samen met Aad (Rocks@AXClub) in Den Bosch een AX GT op te halen. Althans, op dat moment werd er beweerd dat het om een GT zou gaan maar zeker weten deden we het niet. We wisten eigenlijk helemaal niet wat voor iets we aan moesten treffen. Onderstaande link verwijst naar de site van Michel voor een filmpje.

http://batssoft.hobby-site.com/ZR-02-KG/logfotview.php?id=124

Na thuiskomst vondt ik dat onze rode aan een wasbeurtje toe was, echter toen de auto na de wasbeurt weer op zijn plaats gereden moest worden bleek dat de bediening van de versnellingsbak het niet meer deed.
Snel onderzoek leerde dat het stangetje naar het vaste punt op de versnellingsbak los hing en dat het kogeltje was afgebroken.




168_6858.JPG

Om dit kleine stukje gaat het, normaal hoort het kogeltje vast te zitten.

168_6859.JPG

Dit is de linkerzijde van de bak, met nog net zichtbaar linker aandrijfas. De bevestiging van het plaatje met kogel zit net boven de middelste bout op de foto (is er al uitgedraait).
Ondekte gelijk dat de keerring in de bak van de linkeras ook wat lekte, dat wordt dus het volgende project, nieuwe (revisie)assen en keerringen want de assen rammelen al meer dan een jaar.

168_6860.JPG

Hier zat de andere kant van het stangetje aan.

168_6861.JPG

En zo kun je er bij, met de auto op oprijbokken, niet echt comfortabel kan ik je zeggen.

168_6862.JPG

Het bij Aad (Rocks@AXClub) geregelde plaatje met kogelkop weer in gemonteerde toestand.

168_7858.JPG

Hier nog even oud en nieuw naast elkaar.

Terug
Naar boven

Valid HTML 4.01 Transitional

©BatsSoft 2006 - 2024